De boxer

Wie er ééntje heeft weet het uiteraard, ééns een boxer.. altijd een boxer!

Wie er geen heeft kan het zien aan de gekke filmpjes op You tube. We zetten hier geen reeks filmpjes neer, ga zelf maar eens kijken of kijk op onze facebook pagina Boxergeluk.
Geweldig met kinderen en ze blijven speels tot de laatste snik. Soms een beetje onstuimig en onhandig – en dat maakt boxers zo leuk. Trouw en altijd goed gemutst.

Boxer pups doen je hart smelten, ze zijn onweerstaanbaar. Als pubers lach je dagelijks om hun fratsen.

Laat dat nu ook het probleem zijn, helaas. Door impulsaankoop komen deze lieve honden meer dan eens op een flat terecht. Of men neemt er een tweede bij en dan sneuvelt er regelmatig een kussen, gaan ze samen de vuilbak eens onderzoeken en meer van die dingen. Het zijn en blijven werkhonden … En zo komen deze lieverds dan ter adoptie of in het asiel terecht.

Maar er is meer. Een boxer met de juiste bloedlijn, stamboom etc is behoorlijk duur. Fokkers die van zichzelf vinden dat zij de toekomstige kampioen in huis hebben vinden het verantwoord om tussen 1200 en 1600 euro te vragen voor een pup. En dat trekt dan weer een bende criminelen aan die het echt niet zo nauw nemen met het dierenwelzijn. Teefjes die jarenlang in een donker hok in walgelijke omstandigheden als werpmachines inteelt zieke pups ter wereld brengen. Vanuit het Oostblok komen letterlijk 10.000-den honden ons land binnen, zowel in België als Nederland, Frankrijk en Duitsland. Deze diertjes worden via internet of puppy farms verkocht aan nietsvermoedende mensen. Zelfs thuis geleverd met valse papieren, geen inentingen en dikwijls behoorlijk ziek.Deze doffe ellende drijft ons massaal naar de dierenarts. Als onze spaarcentjes op zijn … komen deze lieverds dan ter adoptie of in het asiel terecht.

Helaas kan het nog slechter. Door hun moed en kracht worden deze lieve honden ingezet als trainingshonden voor hondengevechten. Soms sterven ze na een eerste gevecht of worden ze gewoon afgemaakt op de meest barbaarse wijze omdat ze niet goed vochten. En dat zijn dan nog de honden die het geluk hebben maar een keer te moeten vechten. Ook dat zijn deze lieverds dan ter adoptie terechtkwamen of onder valse voorwendsels uit een asiel werden gehaald.

De teefjes – vrouwtjes dus – van een jaar of 2, die door omstandigheden op marktplaats terechtkomen hebben altijd 10-tallen kandidaten. Waarom? Wat dacht je zelf? De donkere schuur in en werpen tot ze kapot zijn. Nestje na nestje. Ziek, onderkomen zullen ze de zon niet meer zien. Want de welig tierende broodfok, zij moeten ook een Dikke Mercedes en dikke villa, niet door hard te werken maar puur op dierenleed. En de pups gaan via internet of puppyfarm naar de achteloze koper.
Opgevoed in huiselijke kring staat meestal in de advertentie. Ziek,te jong, niet gesocialiseerd komen deze hondjes te koop en na een tijdje komen deze lieverds dan ter adoptie of in het asiel terecht.

Op onze eigen bescheiden manier probeert Boxergeluk te helpen om Boxers die de woning moeten verlaten bij nieuwe baasjes te helpen plaatsen. Door duizenden kilometers te rijden, de honden tot rust te laten komen in onze tuin en woning indien dit nodig is. Onze medewerkers hebben zelf oudjes die hier op rust gesteld zijn en/of boxers met een rugzakje die een nieuwe thuis nodig hadden. We doen de moeite om een hond rust en vertrouwen terug te geven. En dat tot grote voldoening. En soms bij echtscheiding, oudere mensen, sterfgeval rolt een -of vele- tranen bij het afscheid. Heel waarschijnlijk zullen die mensen hun huisvriend nooit vergeten. Regelmatig een foto, af en toe een berichtje geven het zure gevoel je hond te moeten laten gaan toch een zoete smaak.